Съдията

Оригинално заглавие: The Judge

Премиера: 17 октомври 2014г.

Режисьор: Дейвид Добкин

Сценарий: Дейвид Сайдлър, Ник Шенк, Бил Дюбук

В ролите: Били Боб Торнтън, Дакс Шепард, Винсент Д’Онофрио, Робърт Дювал, Ерик Уест, Лейтън Мистър, Вера Фармига, Робърт Дауни – младши

Драма, 141 мин.

От Warner Bros. Pictures и Village Roadshow Pictures идва „Съдията,“ с участието на номинираният за Оскар Робърт Дауни – младши („Тропическа буря,“ филмите за Шерлок Холмс и“Железният човек“), носителят на Оскар Робърт Дювал („Нежно милосърдие“, „Лудо сърце“) и номинираната за Оскар Вера Фармига („Високо в небето“, „Заклинанието“). Филмът е режисиран от Дейвид Добкин („Ловци на шаферки“).

Във филма Ханк Палмър (Робърт Дауни – младши) е брилянтен, но сенчест адвокат, който се завръща в родният си град, след като научава, че майка му е починала. Неговото пристигане задейства подновяването на напрежението между него и баща му, съдия Джоузеф Палмър (Робърт Дювал), който не крие неодобрението си към морално двусмислената кариера на Ханк. Когато адвоката се подготвя да си тръгне, баща му е задържан за убийство. Ханк поема защитата на баща си, въпреки възраженията на възмутеният старец.

Филмът получи смесени отзиви от страна на критиците, които похвалиха играта на Дауни и Дювал и саундтрака на Нюман, но разкритикуваха клишираната натура на сценарият и липсата на развитие на поддържащите герои.

Дювал получи множество номинации за ролята си на съдия Джоузеф Палмър, включително за Оскар, Златен глобус, Гилдията на актьорите и Satellite за най-добра поддържаща роля. Томас Нюман също получи номинация за Satellite за най-добър саундтрак.

Reviews

  • 8
  • 7
  • 7
  • 8
  • 7
  • 7.4

    Score