Най-Добрите Физически Трансформации за Филмова Роля

Вижте нашият топ 5 за най-добри външни трансформации на актьорите

Някои наричат това задължение; други го смятат за лудост. Категоризирайте го, както искате, но много актьори непрестанно демонстрират готовността си да се отдадат на крайни мерки, за да дадат точна картина на образа, който обрисуват. Въпреки, че може да не се изисква от създателите на филми, актьорите правят това, което смятат, че трябва да направят, за да изпълнят по-пълноценно ролята си – в някои случаи преминават границата на обичайната физическа подготовка или промяната на цвета на косата.

5.Мат Деймън – „Кураж под огъня“

Мат Деймън се превърна в сериозен актьор през 1997г., благодарение на (отчасти) екстремните си физически промени, които направи за да обрисува ветерана, пристрастен към наркотиците и измъчван от миналото си. Деймън започва изтощителни тренировки и губи близо 20 кг, шокирайки режисьора Едуард Зуик, когато се появява на снимачната площадка за първи път. Измършавелият актьор създава огромна загриженост за здравето му, но той остава отдаден на ролята. След като снимките приключват, той най-накрая отива на лекар, който го поставя на лекарства, за да отстрани дисбалансите в кръвната му захар. Въпреки ефектите от драматичната му трансформация, която продължила по-дълго, отколкото си мислил, сериозните режисьори започнали да обръщат внимание на младия актьор и кариерата му излита в небесата.

4.Чарлийз Терон – „Чудовище“

Ролята на Чарлийз Терон е на серийният убиец Айлийн Уорнос. Въплъщението й през 2003г. във филма „Чудовище“ дойде като шок, като се има предвид, че повечето хора асоциираха актрисата с блясък и красота. Терон не искаше просто да опише характера на героя си като сложи костюм – това е истински човек, който трябва да бъде описан от човека, който е тя. За да се подготви за ролята, тя качва 30 паунда и се появява във филма с минимално количество грим, с петна по кожата и лепкава коса. Терон не вижда никакъв друг начин да влезе в характера освен да заживее в тялото му – и като имаме предвид, че спечели Оскар за изпълнението си, трябва да е била права.

3.Руни Мара – „Мъжете, които мразеха жените“

Когато Руни Мара е в ролята на Лизбет Саландер през 2011г. в „Мъжете, които мразеха жените“, тя претърпява драматична промяна във външният си вид. Тя бръсне голяма част от косата си, а остатъка боядисва в черно – но смяната на цвета на коста и дължината е нещо, което всички актриси правят постоянно за различни роли. Физическите промени на Мара не спират до тук, все пак. Тя избелва веждите си до момент, в който стават почти невидими и придобива няколко нови пиърсинга на носа и ушите си. По времето, когато трансформацията е завършена, Мара признава, че едва се познавала в огледалото.

2.Робърт Де Ниро – „Разяреният бик“

За да обрисува легендарният боксьор Джейк Ла Мота във филма от 1980г., Робърт Де Ниро се опитва да се превърне в него. Преди да започнат снимките, Де Ниро започва тренировки, моделирани според тези на Ла Мота, които той е правил като боец. Но трансформирането му в бойна машина е само половината от историята – за последната част на филма, Де Ниро трябваше да натрупа килограми, за да изобрази наедрелият корем на съсипаният и остарял Ла Мота. По време на заснемането, актьора яде почти всичко, в опит да наддаде, а теглото което достига е 98 кг от първоначалните 64. Въпреки, че е похвален за брилянтното и автентичното си изпълнение на боксовата легенда, Де Ниро имаше проблеми със свалянето на килограмите, които бе качил за ролята, а в резултат на това се бореше с депресия.

 1.Крисчън Бейл – “Механикът“

В рамките на подготовката си за ролята на страдащ от безсъние, Крисчън Бейл преминава диета, състояща се от кафе, цигари и една ябълка на ден. Актьорът висок 1,90 м свали близо 30 кг за няколко месеца – една трета от предходното му тегло. Разбира се, очевидно героя не би трябвало да има спортната физика на Бойл от „Американски Психар,“ но измършавелият му външен вид е повече от смущаващ. Вероятно дори по-шокиращо е, че Бейл успява да закрепи физиката си за шест седмици след приключването на снимките, като успява да се върне към предходното си тегло, така че да може да играе в главната роля на „Батман в началото.“