Фантастичната Четворка

Оригинално заглавие: Fantastic Four

Премиера: 7 август 2015г.

Режисьор: Джош Транк

В ролите: Джейми Бел, Тоби Кебел, Майкъл Б. Джордън, Майлс Телър

Екшън, фентъзи, 112 мин.

Фантастичната четворка е филм за супергерои, базиран на отбора със същото име на Marvel Comics. Това е третият филм с това име, който се разпространява от 20th Century Fox.

Четирима млади аутсайдери се телепортират в паралелна и опасна вселена, която променя тяхната физическа форма по шокиращи начини. Във филма, отбора трябва да впрегне способностите си, придобити в другата вселена, за да спаси Земята от приятел, който се е превърнал във враг.

Фантастичната четворка не се представи добре в боксофиса, спечелвайки $26,2 млн в Северна Америка през първият си уикенд. Към 23 август 2015г. общите приходи са в размер на $129,6 млн, които едва покриват бюджета от $122 млн (който стига дори до $200 млн, след включването на разходите за реклама и дистрибуция).

Филмът предизвика негативни реакции у критиците и зрителите, заради претупания разказ, особено заради развитието на историята и анти-кулминацията. Те не намират разлика с предишните адаптации на екипа от супергерои, с недостатъчно покритие с опитни актьори, пропилени в един филм, който е с лошо темпо и странен мрачен тон.

Питър Травърс от Rolling Stone даде на Фантастичната четворка нула от четири звезди, като го нарече „кинематографичния еквивалент на зловреден софтуер“ и „по-лошо от най-лошото.“ В свое мнение за Screen Daily, Тим Гриърсън разкритикува разказа на филма, като го нарече безсмислен, което прави филма „все по-объркан и досаден.“

В контраст, Дейвид Дженкинс от Little White Lies, похвали Фантастичната четворка за неговото стилистично отклонение от други скорошни филми със супергерои, и твърди, че героите от филма „вземат решения, на които сякаш липсва правдоподобност, но сценарият работи усилено, за да ви покаже защо тези хора правят това, което правят – и това не е просто случайно закърпена работа, а причината, която изгражда темата на филма. “

Продължението на филма е планирано за 9 юни 2017г.

 

Reviews

  • 5
  • 4
  • 4
  • 3
  • 4
  • 4

    Score