Екипът на The Hunting Ground се захваща с нов документален филм за сексуалното насилие в Холивуд

„The Hunting Ground“ е продукция на The Weinstein Co.

Кърби Дик и Ейми Зиъринг, чийто последен документален филм „The Hunting Ground“ се фокусира върху сексуалното насилие в университетските кампуси, обявиха в понеделник следващия си филм – още един все още без заглавие документален филм на тема сексуален тормоз.

Хищници в Холивуд, много описани като подобни на Харви Уайнщайн, ще бъдат в центъра на новия документален филм, който ще разгледа злоупотребите и прикритията в развлекателната индустрия.

Документалните филми, повече от всяка друга среда, носят обект на интензивно движещо се разследване по спорен въпрос„, каза Дик в изявление. „Това, което филмът ни ще заснеме, особено в този основен поврат в холивудската история, е злоупотребата и манипулацията в ръцете на властта. Нашият филм също така ще подчертае смелостта, която трябва да бъде притежавана, за да бъде тя катализатор за промяна.“

Зиъринг каза, че те са развивали филма от известно време, но са имали проблеми с осигуряването на информатори и  финансисти, които се страхували от отмъщение. „След това историите на Уайнщайн излязоха на яве и това е като невидим язовир, който се срути„, казва режисьорът. Продукцията сега се финансира от Impact Partners.

Weinstein Co. Работеше върху  The Hunting Ground през 2015. Наскоро пред The Hollywood Reporter режисьорите призоваха изключването на Weinstein от Академията за киноизкуство и наука. Филмовият магнат бе изгонен два дни по-късно.