Дисни разкрива пълния каст на Цар лъв и потвърждава участието на Бионсе

Доналд Глоувър играе ролята на Симба в филма от 1994 г. на Джон Фароу.

Дисни официално обяви пълния каст за предстоящия Цар лъв.

Бионсе, за която по-рано бе съобщено, че ще вземе участие във филма, ще се въплъти в приятелката от детството на Симба (Доналд Глоувър) – Нала. Джон Фароу режисира филма като продължение на успешния му римейк на Jungle Book.

„Мечтата на режисьора е да събере такъв талантлив екип, че да внесе живот в тази класическа история„, заяви Фароу в сряда в изявление.

Ето пълния списък с някои нови имена, както и други, чието участие е ясно от няколко месеца:

Джеймс Ърл Джоунс повтаря ролята си от оригинала от 1994 г. като бащата на Симба, Муфаса, докато Чуетел Еджиофор влиза в ролята на злодей като чичото на Симба, Скар. Алфре Уудърд ще даде глас на майката на Симба, Сараби, а младият актьор Джей Джей МакКарън играе младата версия на Симба (влезе в обувките на Джонатан Тейлър Томас от оригиналния филм). Шахади Райт Джозеф ще бъде младата Нала. Други актьори, които ще играят добри приятели, включват Джон Кани като павиана Рафики и Джон Оливър, които ще е довереника на Муфаса, Зазу.

Симба ще се срещне с двама нови приятели, Пумба (Сет Роген) и Тимон (Били Ейхнер). Трите страшни хиени ще бъдат огласявани от Флорънс Касумба, Ерик Андре и Кийгън Майкъл Кий.

Фароу показа първите кадри за филма през лятото. В кадрите са включени реални африкански пейзажи и животни, завършващи с емблематичния момент, в който Рафики показва на Симба Pride Rock.

Оригиналният Цар лъв натрупа повече от $968 милиона в световен мащаб и включваше незабравими песни на Елтън Джон и Тим Райс.

Новият Цар лъв ще бъде представен на зрителите на 19 юли 2019 г.