Биографичният Филм За Тупак с Нов Режисьор

Ветерана в музикалните видеоклипове Бени Буум обещава да „накара [2Pac] да се гордее и да затвърди неговото наследство“

Осем месеца, след като режисьора Джон Сингълтън се раздели с биографичният филма за Тупак и само месец след като заместника му Карл Франклин отстъпи тихо от филма – продуцентите са наели друг режисьор, за да поеме кормилото на отдавна започнатият филм. Ветерана в музикалните видеоклипове Бени Буум ще поеме проекта, който работи с изключително кратки срокове. Ако филма не започне подготовка до края на годината, правата за филма ще отидат отново в ръцете на майката на рапъра Афени Шакур.

„Благословен съм с възможността на живота ми,“ пише Буум в Инстаграм, под снимката на рапъра. „Разказвайки историята на този революционер, художник, мечтател, гений, войник! Ще го накарам да се гордее и да затвърди неговото наследство.“ Режисьорът е режисирал видеоклипове на Ники Минаж (Beez in the Trap), Бъста Раймс (Touch It), Лил Уейн, 50 Сент и много други, както и филмът от 2009г. „Бърза доставка.“

Въпреки успеха на „Директно от Комптън“ (Straight Outta Compton“), един филм, който доказа, че хип-хоп биографичните филми могат да процъфтят в боксофиса, производството на филма за Шакур се забави поради творчески различия и продължаващите съдебни дела. Филмът бе планирано първоначално да започне производство през юни със Сингълтън като режисьор, но въпреки завършеният сценарий, биографичният филм бе спрян. Това бе последвано от гръмкото напускане на Сингълтън.

„Причината да не правя този филм е заради хората, които са замесени и не са уважителни към наследството на Тупак Амару Шакур,“ пише Сингълтън през април. „Те не изпитват истинска любов към Тупак, така този филм няма да бъде направен с любов и ето защо моят задник не е замесен! …Аз просто ще си направя свой собствен проект.“ Сингълтън обеща да оглави свой собствен филм за Тупак.

Режисьора на „Къща от карти“ Карл Франкин тогава бе натоварен със задачата да обуздае биографичният филм за Шакур, но той напусна проекта предният месец, след като заведе дело за нарушение на договора за $10 млн срещу компанията производител Morgan Creek.