5 ужасни покер филма

Режисьори и филмови студия са очаровани от играта на покер от много десетилетия насам. В много от случаите покер играта е служила като съпътстващ елемент на основния сценарий, но с нарастването на популярността на играта се увеличиха и случаите, в които филмите се въртят предимно около покера.

Rounders е стандартът, който мнозина използват, за да преценят дали един покер филм става или не. Rounders е в почти всяка класация на най-добрите покер филми. До някъде хубаво, до някъде лошо, в последните години се нароиха все повече и повече покер филми. Това доведе до някои наистина ужасяващи продукции, които бяха пуснати през последните 15 години. Днес ние ще ви представим списък на бед бийтовете в света на покер филмовото изкуство или, но по-просто казано, петте най-ужасни покер филма на всички времена.

The Poker Club

Филмът започва с група приятели, които се наслаждават на покер игра в гараж и изведнъж един от тях забелязва, че някой се опитва да влезе с взлом в къщата.

Групата тръгва след крадеца и по случайност го пребива до смърт. С оглед на липсата на други свидетели, приятелите се отървават от тялото и се опитват да продължат с живота си все едно нищо не се е случило.

Но познайте какво – някой ги е видял и решава да започне да убива приятелите един по един.

Освен слабото качество на продукцията, филмът страда от прекалена предсказуемост.

Най-лошото от всичко – нямаше покер след първите няколко сцени. Филм с такова име трябваше да е сред любимите избори на всички в покер обществото, а не евтин опит да се привлече вниманието на покер феновете с криминален трилър с евтин сценарий.

All-In

Какво се получава, когато вземеш предполагаем покер гений, поставиш го в медицинско училище с корумпирани доктори и куп медицински сметки? Получава се не ставащ за нищо филм.

Човек би си помислил, че един филм с Майкъл Мадсън и Лу Госет младши в актьорския състав би бил най-малкото задоволителен, но това определено не е така в тази ситуация. Все едно сценаристите са пренаписали историята на Дженифър Харман за това как са я накарали да запише медицинско училище.

И понеже трябва да се създаде малко драма, защо да не добавим малко медицински сметки и корумпирани лекари.

Просто изгледайте трейлъра на този филм и ще разберете колко объркан е той. Очевидно е, че някой се е опитал да се възползва от покер бума, но не си е направил труда да се консултира с някой, който в действителност разбира от покер.

Lucky You

Този филм има честта да бъде наричан от мнозина най-лошият покер филм за всички времена, което е тъжно, защото в него участваха няколко известни покер професионалисти, а бюджетът му е повече отколкото на всички останали филми в тази класация взети заедно.

Основният проблем в този филм е в скучната игра на Ерик Бана, Дрю Баримор и Робърт Дювал. Образът на Бана бе по-скоро дегенерирал комарджия, отколкото истински покер играч.

Ако кулминационната ръка между Хък Чийвър и Ел Си Чийвър се беше случила в модерния покер свят, и двамата щяха да бъдат дисквалификацирани за тайно споразумение.

Този филм имаше огромен потенциал, но той бе пропилян заради съвкупността от невзрачен сюжет и актьори, които просто чакат да получат парите си и не ги интересува успеха на проекта.

Deal

И това е филм, който имаше голям потенциал, пропилян заради прекалената предвидимост. На практика това е адаптирана към покера версия на Цветът на парите. Заменете Бърт Рейнолдс за Пол Нюман и Бърт Харисън за Том Круз и ще схванете идеята.

The Big Blind

През 1999 г., Дейвид Джеймс реши да създаде филма The Big Blind. Джеймс се твърди, че е написал сценария между покер ръцете си и е финансирал филма със собствените си покер печалби.

Ясно става от самото начало, че това е нискобюджетен филм, като качеството на продукцията е на нивото на местна кабеларка. Все пак във филма участват професионалните играчи Скоти Нгуен, Майк Каро и младата Дженифър Харман.

За сметка на ужасното качество, трябва да отбележим, че някои от ситуациите са до голяма степен реалистични и лентата има своите забавни моменти. Въпреки това, трябва да се примирим с много лошата актьорска игра и стойност на продукцията.