Спилбърг потвърди снимките на „Индиана Джоунс 5“

Американският режисьор Стивън Спилбърг планира да започне снимането на петия филм от поредицата „Индиана Джоунс“, съобщва Variety. Снимките ще започнат през следващата година във Великобритания.

Плановете си Спилбълг разкри по време на наградите „Rakuten TV Empire“, които се порведоха в Roundhouse в Лондон.

Там режисьорът бе поканен да получи награда „Легенда за нашето време“.

„Винаги си заслужава пътуването, когато отивам да работя с тези таланти от Великобритания. Артистите, екипът, младежите, шофьорите – всички, които ми са ми помагали да правя филмите си тук и ще продължават да ми помагат, когато се върна през април 2019 г., за да започна петия филм за Индиана Джоунс тук „, каза Спилбърг от сцената.

Филип Кауфман и Дейвид Коеп са поканени за сценаристи на новата история за „Индиана Джоунс 5“. Копен е автор на сценария на „Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп“, а преди това е работил със Спилбърг за „Джурасик парк“ и „Джурасик Парк: Изгубеният свят“.

За първи път образът на Индиана Джоунс се появява през 1981 г с филма „Похитителите на изчезналия кивот“, създаден от невероятния тандем Джордж Лукас – Стивън Спилбърг. След това идват филмите „Индиана Джоунс и храмът на обречените“ (1984), „Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход“ (1989) и „Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп“ (2008).

От Disney обявиха още през 2016, че Спилбърг ще покани отново Харисън Форд да се превъплъти в ролята на вечно търсещия приключения археолог, който през 2020 г. ще е на 78 години.

Синът на известния археолог няма да се появява в новия филм. Най-критикуваният герой и актьор в сагата „Индиана Джоунс” няма да присъства в петата част.

Това стана ясно, след като в последната серия актьорът Шиа Ле Бьоф игра сина на Индана Джоунс и отнесе много критики – като актьорска игра и като персонаж във филма.

Филмът се очаква да излезе на голям екран през юли 2020 г.

Четирите филми за Индиана Джоунс са спечелили близо 2 млрд. долара в световния бокс офис.

 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.

Facebook Comments
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *