Романтични филми за месеца на влюбените и след това…

Когато наближава 14 февруари, всяка година се настройваме малко по-романтично, пие ни се повече червено вино и все повече ни се иска да споделяме времето си с хората, които обичаме. Понякога отиваме на ресторант, понякога се разхождаме в някой парк, ако е достатъчно топло, а понякога избираме да останем вкъщи, да се завием под едно одеяло с любимия човек и да изгледаме всички филми, които биха могли да ни развеселят още повече. Кои да са те ли? Ето няколко ленти, които дори и да сте гледали, няма да имате нищо против да го направите повторно.

Романтичните филми, които подбрахме, са за тези от вас, които не празнуват Свети Валентин по задължение, а защото обичат човека до себе си 365 дни в годината. Обичащите се имат нужда само от прегръдката на любимия човек, а какво е нужно за една задушевна вечер по „валентински“? Романтичен филм, вино и … шоколад, разбира се.

Наслаждавайте се гушнати на някой от тези романтични филми и/или допълнете списъка:

 „P.S. Обичам те” (P.S. I love you, 2007). Болезнено романтичен филм, след който с чиста съвест може да преминете към комедия. Начинът, по който Джерард Бътлър помага на „съпругата си“ Хилари Суонк да се отърси от скръбта, е един от най-оригиналните сценарии в киното. Героят му напуска този свят, но оставя писма, писани приживе, пропити с любов, вяра и надежда за бъдещето на любимата му. Те ще й помогнат да продължи напред, а за вас ще остане сладостното чувство, че се имате един друг. И сълзите по бузите.

 „Наистина любов” (Love actually, 2003). Ето една свежа романтична комедия, която проследява живота на няколко двойки. Филмът е с множество сюжетни линии и забавлява със смели и смешни обрати, но и ни показва колко откачено могат да действат хората, когато те всъщност… обичат. Актьорският състав е сбор от любими лица, а саундтракът…

„Титаник” (Titanic, 1996). Сбор от романтични филми без „Титаник”? Няма начин! Джак и Роуз са ни любимци, защото имат щастието да изживеят любовта на живота си само в рамките на няколко часа, но за сметка на това какви! Драматичният финал на филма е иронизиран от мнозина почитатели на седмото изкуство, които, според нас, по-скоро завиждат на славата на „сладникавия” Леонардо ди Каприо, отколкото да им е смешен в последните си минути. Филмът води до пристрастяване.

„Дневникът на Бриджит Джоунс” (Bridget Jones’s Diary, 2001). Сценарият е по книгата за преживелиците на непохватната пухкава Бриджит Джоунс. Освен на Св. Валентин можете да гледате филма и всеки път, когато искате да си припомните как изглеждаше Рене Зелуегър до преди няколко месеца. Накратко: Бриджит отчаяно търси Мъжа на живота си, но все не поглежда към него, дори и да се сблъскат. Ежедневието й е низ от комични ситуации, ниско самочувствие, неуспешни диети и трагичен аутфит. Посмейте се на воля с екранизацията на първият световноизвестен чиклит.

 „Нощи в Роданте” (Nights in Rodanthe, 2008). Две думи – Никълъс Спаркс. Световно известният автор на книги като „Тетрадката”, „Писмо в бутилка”, „Незабравимата разходка” дава живот и на „Нощи в Роданте”. Разбира се, както всичките му книги, и „нощите” излизат на екран, и то с прекрасното и топло присъствие на Ричард Гиър в главната роля. Той и Даян Лейн покоряват сърцата ни с нощите, които прекарват в малък крайбрежен град.

 „Мразя Св. Валентин“ (I Hate Valentine’s Day, 2009). Очарователна любовна история за цветарката с абсурдното правило за петте срещи. Женевиев (Ния Вардалос) е романтичка, но ограничава срещите си с мъже само до пет, след което се отдръпва, за да не бъде наранена и да запази хубавите спомени от „връзката”. Естествено, дошло е време някой да съсипе теорията й и това е Той – Грег (Джон Корбет), въплъщение на всичко, за което е мечтала. Петата среща преминава в шеста и любовта си намира верния път.

„Как да разкараш гаджето за 10 дни“ (How to Lose a Guy in 10 Days, 2003). Спомняте ли си романтичната и забавна история от далечната 2003 година, в която се разказваше за една журналистка, която трябва да напише статия за това „Как да разкараш гаджето за 10 дни“. В главните роли играят Матю Маконахи и Кейт Хъдсън. Експериментите в този филм не се изчерпват само с мисията на героинята в него. Героят на Маконахи – Бенджамин Бари е рекламен агент, който се съревновава с две колежки за мащабна кампания на търговец на диаманти. Той сключва сделка с конкурентките си и трябва да накара жена по техен избор да се влюби в него за десет дни… Ако сте забравили какво се случва още в тези странни любовни надпревари, вижте сами.

„Полунощ в Париж“ (Midnight in Paris, 2011) И тъй като френската столица е известна с  името „Градът на любовта“, няма как да пропуснем и филма на Уди Алън от 2011 година „Полунощ в Париж“. Тази романтична комедия не само ще ви отведе там, ами ще ви върне и назад във времето, в началото на миналия век. Филмът започва с гледки от Париж от настоящето и преминава в разказ за артистичния нощен живот на града от 20-те години до средата на 20 век, когато творци като Пикасо, Ван Гог, Модиляни, Матис, Моне, Салвадор Дали и много други са създавали произведенията си.

 

Ето и добра класация, на която попаднахме в Интернет.

Facebook Comments