Няколко неща, които не знаехте за Харви Уейнстейн

Той се занимава с благотворителност, но…

Уайнстейн отдавна е поддръжник на Демократическата партия. В последно време той подкрепя Барак Обама и Хилъри Клинтън чрез благотворителни дарения, телевизионни интервюта и събития.

Може да не знаете, че Уайнстейн има и множество благотворителни организации и каузи, които той страстно подкрепя. Те варират от Американската фондация за изследване на СПИН (amfAR) до Lebron James Family Foundation. През октомври 2017 г. Уейнстейн обеща $ 5 млн. за фонд за стипендии за жени-режисьори в университета в Южна Калифорния.

През 2015 г. той е бил председател на amfAR, която е била вплетена в скандал след многобройни дарители, а техният бизнес изглежда се възползвал от дарения, направени за благотворителността. Артикулите, дарени на търг, били с условия. По-специално, $600 000, набрани на търга, трябваше да бъдат дарени на American Repertory Theater.

Междувременно театърът е завършил изпитателен тест „Finding Neverland“, продуциран от Харви Уейнстейн. След разследване многобройни членове на борда на AmfAR подадоха оставка, а Уейнстейн обеща да плати $1 милион на благотворителната организация, за да изгладят нещата, включително и $600 000 щатски, които вече е изплатил.

Facebook Comments