Няколко неща, които не знаехте за Харви Уейнстейн

Като световноизвестен продуцент и съучредител на Miramax Films, името на Харви Уейнстейн често е включено в репортажите на някои от любимите ни филми. Той е приел различни отличия и често е бил получавал благодарности от най-ярките звезди на Холивуд в речите си за приемане на награди.

Тези дни обаче името на Уейнстейн бе споменато по най-лошите начини. Бащата на пет деца с нетна стойност от $300 милиона е обвинен в сексуално насилие от някои от най-големите имена в Холивуд, както и от много други жени. Въпреки цялото медийно отразяване, има няколко изненадващи факти, които може би не знаете за Харви Уейнстейн.

Той е почитан от французите

French National Order of the Legion of Honor е създаден от Наполеон Бонапарт през 1802 година. Наградата е най-високата и почетна за военни заслуги и цивилни услуги в страната. Други известни личности, по-рано почитани от Легиона, са Чарли Чаплин, Жул Верн, Мартин Скорсезе и Стивън Спилбърг.

През март 2012 г. Харви Уейнстейн стана рицар (кавалерският ранг) на Легиона на честта за работата си по популяризиране на френски и други чуждестранни филми в САЩ.

Историята е доказала, че славата или богатството не могат да спасят някого от унижението за отмяна на почетната титла. Въпреки това, френското правителство заяви, че няма да отнеме преждевременно тази титла от някой чужденец, докато този човек не бъде осъден.

Интересното е, че Ланс Армстронг е отпаднал от френските отличия, след като е загубил медалите на Тур дьо Франс заради употребата на наркотици.

Facebook Comments