Дали Леонардо Ди Каприо ще играе Леонардо да Винчи в предстоящия филм на Paramount?

Добре, хора, това не е тренировка, най-накрая може да се случи!

Леонардо Ди Каприо току-що е бил свързан към потенциалния проект Леонардо да Винчи от Paramount и ние държим пръстите си пресечени, за спечелилия Оскар актьор да играе главната роля.

Онова, което е сигурно в момента, е, че ДиКаприо е на борда, за да заснеме и да продуцира филм за легендарния художник/учен, но все още не е ясно дали актьорът ще изиграе ролята на самия Леонардо да Винчи.

Адаптация от книгата на Уолтър Исаксън

Знаем също, че предстоящият филм ще „изплува от работата на Уолтър Исаксън, който написал едноименната книга за художника и мислител, създал някои от най-емблематичните произведения на всички времена, включително Мона Лиза и Витрувиан.”

Изглежда, че Paramount и Universal са участвали в турбулентна война за правата върху книгата на Исаксън и за щастие фирмата на Леонардо Ди Каприо, Appian Way Production, побеждава „да ръководи филма като потенциално главната роля може да бъде дадена на актьора„.

Що се отнася до това кой ще напише сценария и кой ще ръководи потенциалния филм Леонардо да Винчи, той все още е неизвестен, докато Ди Каприо има много в чантата си точно сега. Въпреки това, това със сигурност изглежда като проект, които Paramount ще се стреми да започне, колкото е възможно по-скоро.

В момента Ди Каприо има няколко филма като продуцент,  докато е свързан и с няколко предстоящи филма, сред които са: The Devil In The White City и Killers of the Flower Moon.

Facebook Comments