Топ 10 блокбъстъра, за които не знаехте, че са с нисък бюджет

Блокбъстърите винаги за били онзи вид кинематографично удоволствие, което всеки иска да види и опита, но ако се вземе предвид огромния бюджет на повечето блокбъстъри, много от които надхвърлят $200 млн., не е никак чудно, че много от тези шедьоври са се оказали точно толкова впечатляващи, колкото сме очаквали с оглед на големите разходи.

Въпреки това, от време на време суровият талант, усилията и новаторската история на някой нискобюджетен режисьор завършва рамо до рамо с онези абсурдно скъпи блокбъстъри. Това дава надежда на младите, които се стремят да се превърнат в режисьори, че може да се направят невероятни неща и с малко пари. Тези филми за пореден път доказват, че творческите идеи наистина могат да създадат по-интересни филми, които ще бъдат на мода още много поколения напред.

Ето 10 невероятни филма, които станаха огромни хитове, въпреки че са направени с относително малки бюджети.

1. Juno (2007) – Джуно

Този невероятен канадско-американски комедийно-драматичен филм, режисиран от Джейсън Райтман и написан от Диабло Коди, е направен само с бюджет от $7,5 млн., докато успя да направи брутни приходи от над $231 млн. в бокс офиса.

Главният герой, сладко, но независимо мислещо момиче на име Джуно, е брилянтно изигран образ от Елън Пейдж.

Джуно трябва да се изправи пред непланирана бременност и последвалите от нея събития, които я карат да се превърне в зрял човек на твърде ранна възраст.

Нейният живот се преобръща с главата надолу, когато е принудена да вземе съдбоносно решение за нероденото си дете.

Останалата част от този невероятен актьорски състав се състои от Дженифър Гарнър, Джейсън Бейтман, Алисън Джени и Джей Кей Симънс Пейж. Филмът спечели Оскар за най-добър оригинален сценарий и получи три други номинации за Оскар, включително и за най-добър филм и най-добра актриса за ролята на Пейдж.

Facebook Comments