Кои филми за супергерои Wonder Woman победи в бокс офиса?

Wonder Woman спечели $225 милиона в световен мащаб в началото на уикенда.

Wonder Woman беше най-голямото откриване на бокс офис за жена режисьор, което, предвид броя на високобюджетните филми, които жените понастоящем режисират, не е толкова изненадващо. С бюджет от $150 млн. Wonder Woman лесно стана най-големият бюджет, който жената някога е режисирала.

В началото на уикенда Wonder Woman направи $103.1 млн. в Северна Америка и допълнителни $122.5 млн. в световен мащаб, като вече лесно се справи с общия си бюджет и надхвърли очакванията на анализатора от $80 млн. на вътрешния пазар с общо $225 млн. в световен мащаб. Последните филми със супергерои, които този дебют на бокс офис надмина включват: Thor, Captain America: The First Avenger, Captain America: The Winter Soldier, Doctor Strange, Thor: The Dark World, The Amazing Spider-Man, Ant-Man и X-Men: Apocalypse.

52 % от аудиторията на Wonder Woman е съставена от жени, което е забележително. По принцип филмите за супергерои се радват на най-малко 60% мъжка аудитория.

Къде се намира Wonder Woman в момента срещу другите филми в DC Extended Universe? Ако сравняваме вътрешните числа, общата сума на Wonder Woman е $103 милиона, което е малко по-малко от Man of Steel ($116.6 милиона), Batman v. Superman (Батман срещу Супермен) ($ 166 милиона) и Suicide Squad’s ($133.7 милиона). Да направи $100 милиона или повече на вътрешния пазар в първия си уикенд. И това в летен сезон, който е по-слаб с 9% от миналата година.

Когато сравняваме успеха на Wonder Woman с другите филми в DCEU, също е важно да споменем, че докато Wonder Woman имаше бюджет от $150 милиона, Man of Steel имаше цели $ 225 милиона, Batman v. Superman дойде с $300 милиона, а Suicide Squad струва сравнително $ 175 милиона. С други думи: Wonder Woman струва по-малко от всички тези филми и се състезава наравно с тях.

За разлика от всяки други в DCEU, Wonder Woman е събрала както критиката, така и одобрението на аудиторията. В момента тя се радва на 93% рейтинг от Rotten Tomatoes.

Facebook Comments