12 комедианти със страхотни драматични роли (Част 2 – от 7 до 12)

„Защо толкова сериозно?“, попита Жокера в Черният рицар, но тези 12 забавни актьори изглежда знаят правилният отговор на този въпрос.

Преходът от комедия към драма е неизбежна стъпка напред за всеки комик, но не всички от тях имат смелостта или уменията, за да я направят правилно. Повечето от актьорите не успяват напълно да прескочат етапа с хихиканията и драматичната му роля се превръща в една пародия. От време на време обаче се появява по някой комедиант, който се захваща със сериозна роля в киното и успява да даде на кариерата си ново, драматично измерение.

7. Бил Мъри в Изгубени в превода (2007)

Може би не знаете за този гений на актьорското изкуство, който е съвсем възможно да е най-великия пич, раждал се някога на тази Земя, като актьор, който прави основно комедии, но когато кариерата на Бил е била в самото си начало, той е бил просто един забавен човек, който знае как да накара всеки в публиката да се разсмее.

Комедий като “Groundhog Day”, “Caddyshack” and “Scrooged” утвърждават Мъри като предимно комедийна звезда в Холивуд. Той обаче усеща нуждата от нещо по-сериозно и осезаемо.

През последните 10 години, Бил ни обсипва предимно с по-различни емоции от неистовия смях. Една от най-големите и най-забележителните му роли е в шедьовъра, наречен Изгубени в превода, филм, написан и режисиран от София Копола.

Бил е в ролята на известна, но до голяма степен залязла кинозвезда, която е на посещение в Япония, за да участва в реклама на уиски, докато бракът й в Америка е на път да се провали безславно. След това той се среща с неочакван спътник, млада жена, изиграна от Скарлет Йохансон, чийто брак също е на ръба на пропастта.

Мъри е трагичен комик в тази роля. Докато е в ролята си на самотен човек с липса на удовлетвореност от живота, неговата нежност и искрена загриженост към това момиче е просто брилянтна. Гледайте този филм. Ако вече сте го гледали, гледайте го отново.

Facebook Comments