12 комедианти със страхотни драматични роли (Част 1 – от 1 до 6)

„Защо толкова сериозно?“, попита Жокера в Черният рицар, но тези 12 забавни актьори изглежда знаят правилният отговор на този въпрос.

Преходът от комедия към драма е неизбежна стъпка напред за всеки комик, но не всички от тях имат смелостта или уменията, за да я направят правилно. Повечето от актьорите не успяват напълно да прескочат етапа с хихиканията и драматичната му роля се превръща в една пародия. От време на време обаче се появява по някой комедиант, който се захваща със сериозна роля в киното и успява да даде на кариерата си ново, драматично измерение.

1. Джейми Фокс в Рей (2004)

Започваме с един човек с много таланти. Това е Джейми Фокс. Въпреки че Джейми започна страхотна кариера като стенд-ъп комик (когато приятелката му го накарала да се присъедини към сцената и да каже няколко шеги в нощ на отворения микрофон), сега той е уважаван актьор, който може да се справи с всякаква роля, и носител на награда Грами музикант.

След като прави стенд-ъп представления за известно време, той усети, че се нуждае от нещо повече в живота си и през 1992 г. получава първата си роля в семейната комедия „Toys“ заедно с Роби Уилямс и останалото е история.

През 2004 г., Рей имаше възможността да изиграе образа на легендарния ритъм енд блус музикант Рей Чарлз в биографичния филм „Рей“. Джейми уби рибата с ролята си и спечели номинация за Оскар за най-добра мъжка роля.

Актьорът все още се появява в жанра, от който започна всичко, и можем да го видим в комедии като “Horrible Bosses” и “A Million Ways to Die in the West”, но неговият фокус е предимно върху по-предизвикателните и мрачни роли.

Facebook Comments