Целият свят обичаше Кари Фишър

2016 бе година, която ни отне много невероятни хора. Алън Рикман, Дейвид Бауи, Ленард Коен, Джордж Майкъл, Принс … списъкът продължава. Но предходната година също взе от нас и любимата ни принцеса Лея и никой никога няма да може да й прости това.

Разбира се, емблематичната филмова актрисата на Star Wars, Кари Фишър, е много повече от тази една определена роля.

Истинска културна икона

Кари престана да бъде „просто актриса“ преди много време. Тя беше в културна икона в истинския смисъл на думата. Тя живееше живота си и се опитва да помогне на другите.

Тя беше защитник на хората с психични проблеми, но и не се засрами да говори за борби си с пристрастяването, и най-важното – тя се опита да повиши осведомеността у хората за тези важни и все по-актуални въпроси, колкото можеше.

Кари беше любител на животните, истински бунтар, писател. Тя беше актриса. Звезда. И преди всичко – човек.

През цялата си колоритна кариера, Кари помогна с писане и участва в много запомнящи се филми, различни от Междузвездни войни.

Блус Брадърс и Когато Хари срещна Сали определено нямаше да бъдат същите без нея, а едно време се появяваше и в телевизионния сериал на 30 Rock, където беше незабравима.

Комедийната драма от 1990 Postcards From The Edge с участието на Мерил Стрийп се основава на книгата на Кари, докато тя отвори вратите напълно и безсрамно на своето шумно Бродуей шоу от 2009, наречено Wishful Drinking, чрез което тя явно адресирана своето психическо заболяване, уникална звезда, пристрастяване, депресия, необичаен семеен живот, и още …

Кари определено имаше наистина специален начин за изразяване на живота си и на духовното си състояние. Тя успя да отвори себе си, за да я видят всички по света, въпреки че гледката не беше много хубава. Чрез нейните романи и мемоари тя говори за собствените си борби с надежда може да помогне на другите с подобни проблеми. И тя го направи.

С всичките си роли и историите, чрез писаното от нея, Кари Фишър стана символ на жените по целия свят. Тя се превърна в олицетворение на стоицизъм и ни учеше как да се изправим отново, без значение колко тежко може да сме паднали.

Кари беше обявена за мъртва, след като получи фатален инфаркт на 23-ти Декември (петък), на възраст от 60.

„Тя беше обичана от целия свят и тя ще липсва на всички. Цялото ни семейство ви благодаря за вашите мисли и молитви „, дъщеря й, Били Лоурд, написа след като излезе новината.

Кари Фишър, ужасно ни липсваш.

Facebook Comments