10 бокс офис провала, които всъщност са истинско злато

Неуспехът в бокс офиса може да означава много неща, като например лоша актьорска игра, лош сценарий или лоша водеща история, но провалът в бокс офиса може да означава и че един филм е наистина революционен е не съвсем добре приет от първа ръка от страна на обществото. Бокс офис провалите, които всъщност са страхотни филми, са били обсъждани на дълго и на широко, но не пречи да им дадем един по-различен поглед и не забравяйте, че липсата на много продадени билети може да означава златен за гледане филм.

1. Fight Club (1999) – Боен клуб

Филмът Боен клуб на Дейвид Финчър се е превърнал в един от eмблематичните бокс офис провали сред филмите, които по-късно са достигнали до звездите.

Боен клуб е отнесъл у дома $37 млн., което е само половината от бюджета на филма. Опитните кинаджии обаче знаят, че $37 млн. е всъщност доста висок резултат за един филм, който се е сблъскал с толкова много политически реакции.

Порицаван от медиите, според които продукцията е твърде насилствена, след като Fight Club не успя да впечатли критиците със своята анти-всичко гледна точка, направо е абсолютно чудо спечелването на дори и тези пари.

На зрителите им отне няколко години, за да започнат наистина да оценяват посланието на унищожението на корпоративните ценности, които модерният начин на живот така агресивно се опитва да разпостранява.

Повече от 15 години след своето пускане, филмът Боен клуб е един от най-хвалените филми, който правят дисекция на културата, в която живеем, и показва грозната страна на обсебеният от потреблението днешен свят.

01

Facebook Comments
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *