T2 Трейнспотинг / T2 Trainspotting Ревю

Юън Макгрегър и останалата част от бандата се завръщат в продължението на Дани Бойл.

За Рентън (Юън Макгрегър), връщането обратно в земята си, в Единбург, след 20 години е равносилно на отварянето на кутията на стари снимки. Създава се един комфорт при вида на старите лица, но след това скръбта започва да се надига заедно с: дрогата, алкохола, приятелите, които той е загубил – ако си спомняте оригиналния Trainspotting – рязко забравен.

Старите другари на Рентън, Сик Бой (Джони Лий Милър) и Бегби (Робърт Карлайл), все още затънали в собствените си лични провали. Сик Бой се е отказал от хероина, само за да се потопи в една ужасно скъпа кокаинова зависимост. Той има източно европейска приятелка, Ники (Анжела Недялкова, млада българска актриса), тя е приблизително на половината на неговата възраст. Заедно с нея, той планира да създаде публичен дом в порутената кръчма, която е наследил от свои роднини. А побелелият Бегби все още изпитва злоба срещу Рентън за това, което той направи в края на оригиналния филм.

Отново базиран по романа на Ървин Уелш (в този случай, Porno, адаптиран чрез сценариста Джон Ходж) миналото тежи над T2. Trainspotting е потенциална мрачен драма , която носи доза адреналин, благодарение на своите забавно мизерни истории.

Вместо да се препраща към миналото, T2 активно изследва естеството на носталгията и спомените от различни ъгли. Това се вижда най-добре е в една от сцените, където Рентън и Сик Бой говорят силно и несвързано за това как всичко е било по-добре през 1974 г.: когато Джордж Бест все още е в разцвета на силите си и рита топка наоколо и преди първия Макдоналдс да бъде открит във Великобритания, а приятелката на Сик Бой се оглежда озадачена и отегчена. Топлото сияние на миналото премахва студа от суровото, разочароващо настояще.

Бегби, междувременно, остава верен на спомените по различен начин: с горчивина и гняв.

Спъд (Юън Бремнър) е единствения, които намира приложение на зависимостта си от наркотици. Той я  използва като творчески материал за поредица от кратки истории.

Подобно Трейнспотинг, T2 е черна комедия на места; освен това и трилър. Но преди всичко, T2 е отчаяно меланхолична драма, умело обобщаваща болката и съжалението, които идват с израстването, приемайки миналото.

Световната премиера на филма ще е на 27.01.2017, а тази в България на 17.02.2017.

Facebook Comments
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *