Нов филм по новелата на Стивън Кинг – Сърца в Атлантида

Британският режисьор Йоханес Робъртс ще покажe Сърца в Атлантида на Стивън Кинг на големия екран.

„Variety” съобщава, че режисьор Йоханес Робъртс (The Other Side Of The Door, Storage 24) ще адаптира новелата на Стивън Кинг, Сърца в Атлантида, за големия екран. Робъртс отново ще работи със сътрудника си Ърнест Риера, който е съавтор на От другата страна на вратата (The Other Side Of The Door).

Този нов проект не трябва да бъде бъркан с филма Сърца в Атлантида от 2001, в който участва Антъни Хопкинс в преразказ на други две новели с едно и също име на Стивън Кинг.

Сърца в Атлантида е „coming-of-age” история, която се развива в Университета на Мейн по време на ерата на Виетнамската война. Главният герой Питър живее в изцяло мъжко общежитие, където всички студенти са обсебени. Манията им има сериозни последици за академичния и личния им живот.

Интересно е, че един герой от „Low Men In Yellow Coats”,  Каръл Джърбър, също се появява в Сърца в Атлантида като студентка.

Според „Variety”, самият Стивън Кинг е дал одобрението си за адаптирането, въпреки че не е ясно дали той е замесен по някакъв начин с проекта.

„Това, което ме накара да стана режисьор, са книгите на Стивън Кинг, които открих още като тийнейджър.”: каза Робъртс. „Любимата ми история е тази на Сърца в Атлантида”.

Facebook Comments
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *