Изпити по никое време

Две новели са обединени от общи герои и проблемите, свързани с разминаването на желанията на различните поколения. В първата новела „Изкушение“ две деца намират портмоне. Малкият Славчо черпи приятелчетата си с боза, пасти и сладолед. После обаче решават да намерят на кого е портмонето и да го върнат. Вместно благодарност, отново получават упреци. Героят на втората новела „Концерт за цигулка“ – Митко, ходи на уроци по цигулка. Майката иска детето й да стане голям музикант. Но Митко не желае да свири и се уговаря с по-малкия си съименник Малкия Митко да ходи на уроците вместо него. Ще бъде ли разкрит планът им?

Братя Мормареви отново доказва, че нямат равни като сърцеведи на детската душевност, в този филм чудесно им помага Иванка Гръбчева.

Втора награда на Фестивала на българския игрален филм Варна ’74, втора награда за сценарий на Седмицата на детската книга и изкуствата за деца Ботевград ’74, голямата награда „Златен Пелайо“, наградата на Съюза на писателите-кинематографисти, награда на ЮНЕСКО, наградата на Испанския национален център за детско-юношеско кино Хихон ’74, награда Сантарен ’79

Facebook Comments
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *