Бенедикт Къмбърбач Отново ще се Бори с Нацистите

Въпреки, че може да смятате, че ще се наситите на мистичните изкуства, след участието на актьора в „Doctor Strange”, оказва се, че Бенедикт Къмбърбач е щастлив от това, че отново ще се занимава с магия, но в друга роля. Той ще е една от звездите на „The War Magician.“
Това е една история от реалният живот на магьостника и илюзионист Джаспър Маскелин, който заедно с група колеги наречени Магическата Банда, се превръщат в неразделна част от действията около Суецкият канал през Втората световна война. Той създава гениални (и в изключително голям мащаб) илюзионни системи, които на практика правят танковете невидими от въздуха, скрива цели сгради пълни с боеприпаси и доставки и дори кара цял град да изчезне и да се появи отново на няколко километри разстояние. Маскелин се включва към Кралските инженери в началото на войната, мислейки, че уменията му могат да бъдат от полза за създаване на камуфлаж. Той убедил скептичните офицери като създал с илюзия един голям германски кораб по Темза, използвайки само огледала и един модел. В крайна сметка, военните го водят в северноафриканският театър в западната пустиня, където той прекарва по-голяма част от времето си забавлявайки войските. Но работата му е била достатъчна, щом е успял да се озове в черният списък на Хитлер.
Филмът е бил в процес на разработка с Том Круз и Парамаунт, които са купили правата на едноименната книга на Дейвид Фишър от 1983г. От тогава, малко се е случило. Няма нито един режисьор в момента и има да се извърви много път с този филм, освен това трябва и да изчакат Къмбърбач да завърши работата си с „Doctor Strange”.

Facebook Comments
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *