Спектър

Оригинално заглавие: Spectre 2015

Премиера: 06 ноември 2015г.

Режисьор: Сам Мендес

Сценарий: Джез Батъруърт, Робърт Уайд, Нийл Първис, Джон Логан

В ролите: Даниел Крейг, Марк Зинга, Джеспър Кристенсен, Рори Кинер, Андрю Скот, Дейв Баутиста, Моника Белучи, Кристоф Валц, Леа Сейду, Наоми Харис, Бен Уишоу, Ралф Файнс, Бриджит Милър

Приключенски, Криминален, Екшън, 148 мин.

 

Загадъчно съобщение от миналото на Бонд го изпраща на лична мисия в Мексико Сити, а след това и в Рим, където среща Лучия Шарра, красивата и недостъпна вдовица на скандално известен мафиот. Бонд прониква на тайна среща, където разбира за съществуването на зловеща престъпна организация, известна под името СПЕКТЪР.

Междувременно в Лондон, Макс Денби (Андрю Скот), новият директор на Центъра за национална сигурност, подлага на съмнение действията на Бонд и значението на MI6, оглавявано от М (Ралф Файнс). Бонд тайно вербува Мънипени (Наоми Харис) и Кю (Бен Уишоу), които да му помогнат да открие Маделин Суон (Леа Сейду), дъщерята на неговия отколешен враг г-н Уайт (Джеспър Кристенсен), който може да се окаже ключът към разкриването на СПЕКТЪР. Като дъщеря на наемен убиец, тя разбира Бонд по-добре от много други.

Приближавайки се все повече до сърцето на СПЕКТЪР, Бонд открива смразяваща връзка между себе си и врага, когото търси, изигран от Кристоф Валц.

Световната премиера на „Спектър“ бе на 26 октомври 2015г. в Роял Албърт Хол в Лондон и бе пуснат в същата нощ в Обединеното кралство. Това е вторият IMAX филм за Джеймс Бонд, въпреки че не е заснет с IMAX камери. Като цяло филмът получи смесени отзиви от критиците, за разлика от своят предшественик, като е критикуван за продължителността и сценарият, но получи похвали за актьорският състав и режисьорът. До 17 ноември „Спектър“ събра приходи от $548 милиона.

Facebook Comments

Reviews

  • 7
  • 8
  • 7
  • 7
  • 7
  • 7.2

    Score
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *