Марсианецът

Оригинално заглавие: The Martian

Премиера: 11 септември 2015г.

Режисьор: Ридли Скот

Сценарист: Дрю Годард

В ролите: Чиуетел Еджиофор, Джеф Даниълс, Майкъл Пеня, Аксел Хени, Джонатан Арис, Доналд Глоувър, Шон Бийн, Мат Деймън, Майкъл Пеня, Джесика Частейн, Кейт Мара, Себастиан Стан, Кристен Уиг, Наоми Скот

Фантастика, Приключенски, Екшън, 142 мин.

По време на пилотирана мисия до Марс, след силна буря, астронавтът Марк Уатни (Мат Деймън) е счетен за мъртъв и е забравен от колегите си. Но Уатни оживява и се озовава съвсем сам на враждебната планета. Разполагайки само с оскъдни запаси, той трябва да се осланя на своята изобретателност, съобразителност и дух, за да оцелее и да намери начин да сигнализира на Земята, че е жив. На разстояние от милиони мили, НАСА и екип международни учени работят неуморно, за да върнат Марсианеца обратно вкъщи, а междувременно екипажът му планира безразсъдна, ако не и невъзможна, спасителна мисия. Целият свят се обединява, за да подпомогне за безопасното завръщане на Уатни.

Базиран на романа на Анди Уейър, превърнал се в бестселър и режисиран от Ридли Скот, „Марсианецът“ е осеян със звезден състав, който включва Джесика Частейн, Кристен Уиг, Кейт Мара, Майкъл Пеня, Джеф Даниелс, Чиуетел Еджиофор и Доналд Глоувър.

Филмовата премиера бе на Международният филмов фестивал в Торонто на 11 септември тази година. Филмът събра $478 млн в световен мащаб, превръщайки го в на-касовият филм на Ридли Скот до момента и получи множество положителни отзиви.

Facebook Comments

Reviews

  • 8
  • 9
  • 8
  • 8
  • 8
  • 8.2

    Score
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *