Несломен

Оригинално заглавие: Unbroken

Премиера: 27 февруари 2015г.

Режисьор: Анджелина Джоли

Сценарист: Уилям Никълсън, Ричард ЛаГраванесе, Джоел Коен, Итън Коен

В ролите: Домнал Глийсън, Моргън Грифин, Люк Тредауей, Алекс Ръсел, Гарет Хедлънд, Джак О’Конъл, Фин Уитрок, Джон Магаро, Софи Дала, Спенсър Лофранко

Драма, Военен, 132 мин.

Като момче, Луис „Луи“ Замперини (Джак О‘Конъл) винаги с забърквал в неприятности, но с помощта на по-големият си брат, той преобръща живота си и вкарва енергията си в бягането, по-късно участвал в Олимпийските игри през 1963г. Когато избухва Втората световна война, Луи е привикан в армията. След самолетната си катастрофа в Тихия океан, той оцелява невероятните 47 дни на сал, до залавянето му от японският флот. Изпратен в лагер за военнопленници, Луи става любима мишена на особено жестокия командир в затвора. „Несломен“ представя на големия екран невероятната и вдъхновяваща история на Замперини, за издръжливостта и силата на човешкия дух.

Носителката на “Оскар“ Анджелина Джоли е режисьор и продуцент на филма, базиран на биографичният роман на Лора Хиленбранд „Несломен: История от Втората световна война за оцеляване, издръжливост и изкупление.“

„Несломен“ събра овации на филмовия фестивал в Ню Йорк и като цяло събра положителни реакции от зрителите, с гръмотевични ръкопляскания на прожекцията. От страна на критиците получи смесени отзиви.

Филмът получи три номинации за Оскар, включително за най-добра кинематография, а Джак О‘Конъл спечели награда БАФТА за изгряваща звезда.

Facebook Comments

Reviews

  • 7
  • 7
  • 8
  • 7
  • 7
  • 7.2

    Score
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *