Теория на Всичко

Оригинално заглавие: The Theory of Everything

Премиера: 7 септември 2014г.

Режисьор: Джеймс Марш

Сценарист: Антъни Макартън

В ролите: Лесли Манвил, Хари Лойд, Дейвид Тюлис, Емили Уотсън, Еди Редмейн, Фелисити Джоунс, Георги Николов, Том Прайър, Алис Ор-Юинг

Драма, биографичен, 118 мин.

С участието на Еди Редмейн („Клетниците“) и Фелисити Джоунс („Невероятният Спайдър-мен 2“), това е най-необикновената история на един от най-великите живи световни умове, известният астрофизик Стивън Хокинг, който се влюбва дълбоко в състудентката си в Кеймбридж – Джейн Уайлд. Като здрав и активен млад човек, Хокинг получава разтърсващата диагноза на 21-годишна възраст. Джейн се бори неуморно заедно с него, Стивън се впуска в най-амбициозната си научна работа, изучавайки самата диагноза, а той има твърде малко време. Заедно, те не се поддават на лошия жребий, търсейки нови хоризонти в медицината и науката и постигат повече, отколкото биха могли да си мечтаят. Филмът е базиран на мемоарите „Пътуване в безкрайността: Животът ми със Стивън,“ от Джейн Уайлд Хокинг, където тя разказва за диагнозата на бившият си съпруг и успехът му във физиката. Филмът е режисиран от носителя на Оскар Джеймс Марш („Man on wire“).

„Теория на всичко“ бе представен за първи път на международният филмов фестивал в Торонто на 7 септември 2014г.

Филмът бе приет положително в световен мащаб и бе номиниран за най-различни отличия на филмови награди и фестивали. Играта на Редмейн, в ролята на Стивън Хокинг, получи широко обществено одобрение, което му донесе няколко награди и номинации, включително Оскар за най-добър актьор. Филмът получи четири номинации за Златен глобус, като спечели наградата за най-добър актьор за Редмейн и най-добър оригинален саундтрак. „Теория на всичко“ получи три номинации на 21те награди на Гилдията на актьорите, като спечели наградата на Гилдията за най-добър актьор в главна мъжка роля за Редмейн. Филмът получи 10 номинации за награда за БАФТА и спечели в категорията за най-добър британски филм, най-добра водеща мъжка роля (за Редмейн) и най-добър адаптиран сценарий (за Антъни Макартън).

Facebook Comments

Reviews

  • 7
  • 9
  • 8
  • 7
  • 7
  • 7.6

    Score
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *