Все Още Алис

Оригинално заглавие: Still Alice

Премиера: 08 септември 2014г.

Режисьор: Уош Уестмоленд, Ричард Глетцер

Сценарист: Лиса Генова

В ролите: Кристен Стюарт, Алек Болдуин, Хънтър Периш, Кейт Босуърт, Джулиан Мур, Ерин Дарк, Шейн МакРей, Виктория Картагена

Драма, 99 мин.

Доктор Алис Хауланд (Джулиан Мур) е изтъкнат професор по лингвистика в Колумбийският университет. Когато думите започват да ѝ убягват и изпитва все по-голямо затруднение в извършването на всекидневните си задачи, Алис трябва да се изправи очи в очи с опустошителна диагноза: болестта на Алцхаймер в ранен стадий. Като жизнена жената, тя се опитва да се придържа към чувството ѝ за самостоятелност, колкото се може по-дълго. Трите ѝ пораснали деца изглеждат безпомощно като виждат как майка им изчезва, все повече и повече, с всеки изминал ден. Алис е принудена да разчита на най-малката си дъщеря Лидия (Кристен Стюарт), която се превръща в нейна довереница, придружител и връзка с миналото.

„Все още Алес“ се базира на бестселъра на Лиса Генова със същото име. Премиерата на филма бе на международният филмов фестивал в Торонто на 8 септември 2014г. Той получи одобрението на критиците, особено за Мур, която спечели куп награди, включително награда на Академията за най-добра актриса, награда БАФТА за най-добра актриса в главна роля, Златен глобус за най-добра актриса, награда SAG (Гилдията на актьорите) за изключително представяне от актриса в главна роля и наградата „Изборът на критиците“ в същата категория.

 

Facebook Comments

Reviews

  • 7
  • 9
  • 7
  • 7
  • 8
  • 7.6

    Score
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *