Без/смъртен

Оригинално заглавие: Self/less

Премиера: 17 юли 2015г.

Режисьор: Тарсем Сингх

Сценарий: Дейвид Пастор и Алекс Пастор

В ролите: Бен Кингсли, Райън Рейнолдс, Мариана Паола Висенте, Виктор Гарбър, Мелора Хардин, Натали Мартинез, Мишел Докъри, Матю Гууд, Дерек Люк, Сам Пейдж

Трилър, 112 мин.

„Само ако имах още малко време да живея живота си.“ Всички го мислим и всички го чувстваме. Но какво би станало ако имаш възможност да го направиш, но на определена цена? В провокативния психологически трилър Без/смъртен, режисьорът Тарсем Сингх изследва последствията от наемането на живот в името на безсмъртието.

Магната Деймиън Хейл (Носителят на Оскар Бен Кингсли) е болен от рак и прехвърля съзнанието си в здраво младо тяло, но скоро разбира, че нито процедурата, нито компанията, която я извършва, не са точно това, което изглеждат.

Към 30 юли 2015г., Без/смъртен успя да събере $13,1 млн от цял свят, а бюджетът му бе $26 млн, превръщайки го в боксофис бомба (изключително неуспешен и непечеливш).

Филмът събра предимно негативни отзиви от критиците. Отчетеният рейтинг в Rotten Tomatoes е 20%, въз основа на 118 мнения, със среден рейтинг 4,5/10. Като цяло мненията гласят: „Без/смъртен може да се похвали с добър потенциал, но направи отчайващо малко с него, благодарение на велият екшън, който бе за сметка на интересните идеи.“ В Metacritic, филмът е с резултат от 34/100, на базата на 30 критики.

Facebook Comments

Reviews

  • 7
  • 5
  • 6
  • 7
  • 7
  • 6.4

    Score
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *