Култови филми

Абсолютно култови филми, които със сигурност трябва да гледате

Какво прави един филм „култова класика“? Филмовата история е осеяна със стотици филми, които никога не са имали много, но малко страстни последователи, които им позволяват да изградят репутацията си с течение на времето. Понякога един добър филм се продава зле от студиото, което е по-загрижено за приходите си; в други случаи наистина лоши филми са толкова ужасни, че зрителите в крайна сметка приемат своят ужас.

Но едно нещо е сигурно: Без предана фен база, която да помогне за упражняването на натиск върху масите, за да видят тези забравени скъпоценни камъни, не би имало нещо подобно на култов филм. Така, че ние сме закръглили на 10 любимите ни култови филми, които искаме с цялото си сърце да станат изключително популярни.

Пакетът (Brick)

Дебюта на Раян Джонсън отблъснал публиката със своя объркващ и цветущ жаргон на старите класики, но също така отдава дължимото и на богатата кинематографска традиция на закоравелите цинични герои от криминалният жанр, което със сигурност изисква повторно гледане.

Събирач на дългове (Repo Man)

Това неоново, пънк-рок пътешествие из Лос Алмос превръща героя на Емилио Естевес в събирач на дългове който тръгва на лов за 1964 Малибу, което съдържа нещо извънземно.

Горещо американско лято (Wet Hot American Summer)

Развиващ се в последният ден на измисленият еврейски лагер, тази похотлива комедия, чиито сюжет преминава през далеч по-големи неща. Все пак говорим за Пол Руд, Елизабет Банкс, Брадли Купър и още много други.

Ракета в бутилка (Bottle Roket)

Много от феновете на Уес Андерсън са направили дебюта си в пълнометражните филми благодарение на своите усилия в Колежът Ръшмор и Кланът Таненбаум. Въпреки, че Ракета в Бутилка не е толкова шлифован, колкото тях, все пак поставя основите на чудесната кариера на своят режисьор.

Фатално привличане (Heathers)

Филма е считан за култова черна комедия сред младежите, но печели симпатиите и на останалите зрители, както и на критиците. Уинона Райдър и Крисчън Слейтър се превръщат в най-обещаващите актьори след номинациите и спечелените награди, благодарение на филма.

Те живеят (They live)

Филма на Джон Карпентър се развива около скитник, който открива чуждо средство за контрол над човечеството, който заслужава по-голямо признание за епичната си бойна сцена между Роди Пайпър и Кийт Дейвид.

Воините (The Warriors)

След като примирието между две банди завършва с убийство, несправедливо обвиненият клан на Воините трябва да си проправи път до дома в Кони Айлънд, докато е преследван от всяка друга банда в града.

Дони Дарко (Donnie Darko)

Демоничният заек Франк, започва да контролира тийнейджъра Дони Дарко, като го кара да върши все по-лоши неща. Комбинацията от циничният гимназиален живот, в съчетание с причудливите медитации за пътуване във времето, просто идват в повече на масовата публика.

Офис треска (Office Space)

Ако един от филмите в този списък е заслужил да бъде хит, докато все още е бил в кината, то това е този брилянтно смешен филм, в обърканата корпоративна йерархия.

Бразилия (Brazil)

Този ужасяващ кошмар първоначално е добре известен със своите производствени проблеми. Сътресенията между Тери Гилиъм и 20th Century Fox доведоха до три различни версии на филма, които бяха пуснати. Повечето зрители не се качват на борда на филм, който собствените му производители не подкрепят, което е срамота, т.к. те никога няма да знаят какво са изпуснали.

Facebook Comments
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *